Zlomenina jiné nártní kosti

Dobrý den, přejdu rovnou k mému problému. Omlouvám se za používání laických výrazů v uvozovkách "", ale jakožto technikovi mi to jinak nejde... Minulý týden mi přišlápli na fotbálku v běhu nárt, luplo tam, tak jsem zašel na pohotovost: zlomená jiná nártní kost ("malíčková"), dostal jsem sundavací ortézu, chůze o berlích bez došlapu - 6 týdnů. Po týdnu na kontrole mi pan doktor řekl, že je to zlomené uprostřed kosti a že to tam špatně srůstá (i já jsem podle RTG poznal, že je mezi kostmi velká mezera), a je lepší podstoupit zákrok "sešroubání". Tak se chci zeptat, na jak dlouho to případně je (ortéza X sádra?, rehabilitace,..?) a jestli to bývá bez trvalých následků. Mám rád totiž ukrutně sport - běh, fotbal, hokej, kolo, běžky (na ty prý tuto zimu půjdu tak nejdřív v březnu, když bude sníh :-) ), atd..., a nerad bych se ho zříkal. Nicméně hlavně ať to dobře sroste. Děkuji Matěj Slouka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vše proběhne bez obtíží, neměl by tento úraz zanechat žádné trvalé následky. Je ale potřeba počítat s tím, že léčba a rehabilitace může trvat i několik měsíců. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x