Zlomenina klíčku

Zlomila jsem si klíček a byla jsem následně operována. Byla mi tam vložena jakási fixace, aby to správně srostlo. Během týdne došlo k posunu, aniž bych si toho všimla a musela sem na reoperaci. Teď mi tam dali hákovou dlahu ve tvaru S a tři šrouby. Po prvním neúspěchu mám strach, že se to bude opakovat. Při kontrole mi ani nedělali rentgen. Myslíte tedy, že na Tutu dlahu je už spoleh a nemusím se bát každého zvedání z postele? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zuzano,
na tuto otázku je velmi těžká odpověď, jelikož se nikdy nedá žádná komplikace vyloučit, ale předpokládám, že lékaři při reoperaci velmi dbali na to, aby fixace byla dostatečná (čemuž odpovídá i háková dlaha se třemi šrouby), jelikož další reoperace by zřejmě nebyla dobrá vizitka. Rozhodně bych ale doporučovat ruku šetřit a co nejméně ji prozatím namáhat, vhodné je pouze rehabilitační cvičení dle instrukcí.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: