Zlomenina klíčku

Dobrý den, došlo u mě ke zlomenině laterální části klíční kosti a ruka mi byla pouze zavěšena do trojcípého šátku s tím, že to tak budu mít cca 3 týdny. Chci se Vás tedy zeptat, jestli je tento postup standartní, že mi ruku nijak víc nezafixovali, například nějakou ortézou? Ruka je takto celkem volná, není problém s ní nijak pohybovat. Mám obavy, aby to nějak špatně nesrostlo. Děkuji za Vaši odpověd. Karel P.

Odpověď odborníka:

Tento postup se aplikuje za účelem snahy neomezit hybnost ramenního kloubu. Pokud máte pochybnosti a pocit přílišné volnosti v oblasti ramene, zajděte si na vaši chirurgickou ambulanci s požadavkem pevnější fixace klíčku. Vhodný by byl asi Desaultův obvaz nebo ramenní ortéza s následnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: