Zlomenina klíční kosti,konzerv.léčba,nyní asi operace

Dobrý den. Před 4 měsíci jsem si pádem z kola zlomila klíční kost.Zlomenina s dislokací. Léčena konzervativně(Delbet.kruhy).Nyní velký svalek.Dva měsíce po úraze diagnostikován Hornerův syndrom (přivřené oko,nereagující zornička). Byla jsem na všech neurolog. vyšetřeních včetně magnetické rezonance. Závěr:dle dostupných vyšetření způsobeno tlakem fragmenty klíční kosti na nervově cévní svazek.Z neurologie požadováno zvážení korekce.Odeslána na chirurgii.Tam závěr:Stav po fraktuře laterárního konce klíčku s jeho dislokací o 17mm kaudálně, v okolí jemné kalcifikace. Náznak kaudální angulace fgagmentů. Na RTG patrný svalek a kostní přestavba.Vzhledem k tomuto při operaci nutná ostrá osteotomie pilou,která spojena s rizikem poranění uvedeného nervově cévního svazku(na který popisovaný tlak)a dále riziko komplikací hojení se vznikem pseudoarthrosy.Případná operace za přítomnosti neurochirurga.Ještě nyní odeslána na kontrolu na neurochirurgii.Nyní mám tedy před tou kontrolou ještě na té neurochirurgii.Jsem docela vystrašená, ale nechci mít každé oko jiné:-( Mohu poprosit o váš názor?A o nějaké nadnesení případných následků co se týče případného dalšího poranění těch nervů? Posílám jeden velmi nekvalitní RTG snímek.Mám do toho jít? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyslechněte si názor neurochirurga, nemohu posoudit na dálku všećhny eventuality. Konečné rozhodnutí je na vás, je to sice obtížná situace, ale jedině vy musíte rozhodnout, co je pro vás priorita zda vzhled nebo riziko při operaci (v podstatě by se situace s okem nevylepšila, ale zůstala stejná, další rizika nemohu předpovídat - týkají se jak průběhu operace, tak hojení a podobně). Vyptejte se, prosím, na všechno neurochirurga!. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: