Zlomenina klíční kosti u dítěte

Dobrý den! Můj syn 14 let, spadl z kola a zlomil si klíční kost. Dva týdny nosí ortézu a dnes na rtg vyšetření bylo zjištěno: Fraktura P. klíční kosti zhruba v MC čáře. Dislokace ad latus o 21 mm, dislokace do zkrácení 36 mm. Pan dr. doporučil dotahovat ortézu, opatrnost a nechat to tak jak je, že to nevadí. Tak se ptám na Váš názor, jestli je to takto v pořádku, nebo zda je i jiná varianta léčení. Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, měla by se především srovnat dislokace (pravděpodobně tím dotažením ortézy), aby kost nesrostla špatně a nechat v klidu, jinak se bude tvořit tzv. pakloub a to může být do budoucna bolestivé. Pokud máte pochybnosti o tom, zda není kost zafixována křivě, můžete určitě navštívit i jiného lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x