Zlomenina kolene a pretrhane svaly atd.

  • Dotaz od: Kamila Kochova
  • Publikováno: 29.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobry den, timto dekuji za odpoved na jiz jeden zasl.dotaz.Ale mych problemu je vice. Tedy, prosim o moznou odpov. i na tento dot.:Pred jiz jak 6mes. jsem mela uraz s motorkou,kdy mi padla na celou nohu..Nasledek?Do hodiny jsme byli v nem. na 1.osetr.,kde mi po norm. RTG rekli,ze to nic neni,mam par odrenin...a narazenin.... Zavazali, osetrili odren. a ani berle nechteli dat. Nemohla jsem ani spat, ani chodit...Noha otekla, bolesti..No, to jsem netusila,ze se rozjizdi tromboza.Ale na tento probl. jiz odp. mam. Tedy po tydnu,kdy jsem skoncila v nem. se zjistilo ruzn. vys.,ze od zacatku je zlomene kolenu,pretrhane vazy-slachy a natrzena achilova slacha.Mezitim mi vypumpovali vodu s krvi z kolene....Zafixovali.Po zleps. tromb. jsem byla propustena. Asi po 4 mes. jsem po nesnazich s pojist. dostala jinou fixaci.Ale bylo mi receno,ze je to pozde..Dale asi po 1mes. mi byla jinak nastavena a po dalsim mes. odebrana a 1,5mes. jsem chodila na rehab. Pote jsem na ni dochazet nemohla,jelikoz na tom fin. nejsme dobre. Na kontr. v nem.,kam od podzima chodim,mi lekar naznacil,ze pokud mi poj.nezapl. radnou rehab.,pak budu zrejme mit zdrav. problemy stale...ale jake nevim.No,od preruseni reh. me hrozne boli kycel a bolesti vystreluji do cele nohy a krize.Nemohu spat, chodim kulhave,i kdyz se snazim narovnat nohu..,obcas boli i druha noha a i v noci.Ze schodu do schodu je bolestivy problem a delsi prochazky,jako drive nemohu...Je mi strasne i psychicky. Nemela jsem praci a takto ji ani jiz nenajdu.Operativne vzhledem k tromboze a od mladi epilepsii nebylo mozne uraz resit.Aspon tak mi to bylo vysvetleno. Co se mnou bude dal?Budou se bolesti zhorsovat?A co pak?Musim byt opatrna,a jak mohu byt uzitecna rodine?Zatim jsem na obtiz. Z naznaku lekare si presne nedokazu odpovedet, jake problemy mi hrozi...Prosim,az budete mit cas, odpovedet.Predem dekuji Zdravi Kochova K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně nevešte hlavu. Vzhledem k tomu, že Vaše problémy jsou částečně i psychického rázu. Doporučoval bych návštevu psychologa, který Vám jistě pomůže. Co se týče Vašich obtíží, doporučuji znovu návštevu na ortopedii a také na neurologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: