Zlomenina kosti pažní

Dobrý den pane doktore. Přítel si zlomil velký hrbol na kostí pažní pan doktor mu dal ortézu protože prý úlomek drží spravně a nehnul se. Povolil mu jednou za čas ortézu na deset minutek sundat kvůli vykoupání. Přítel se ale koupe denně a ortézu denně na hodinu sundavá. Bojím se o něj aby se zlomenina nehla a neskončil na operaci. Může tímto způsobem svůj zdravotní stav ohrozit? Prosím vás co by následovalo kdyby došlo k posunutí úlomku. S pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, díky za důvěru. Pokud se velký hrbol nepohnul hned, nejspíš se už nepohne. Ale hojí se nejlépe v klidu. Sundavat ortézu na hodinu je nerozumné. Dokud nebyly ortézy, celé rameno s horní končetinou se zamotalo nehybně do vaty a škrobového obvazu a mytí nepřipadalo v úvahu. Takže sundavat na mytí je velká výhoda, ale rozumí se tak na 10-15 minut. Jinak to bude dlouho bolet a rameno se bude hůře rehabilitovat.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: