Zlomenina kotníku

Zdravím , jsem týden po operaci kotniku, mel sem zlomeninu vnitrni strany, zjistili mi ulomek tak nasledovala operace kde sem dostal dva srouby a pri operaci zjistili i spatne vazy na vnejsi strane tak mi delali plastiku, je to týden otok pomalu odchazí a je možné že bolest hojení těch vazu je vetší než na té vnitřní straně u té zlomeniny ? A mam to lehce zarudle a na dotyk bolestivé, nemohla by tam být nějaká infekce ?

Odpověď odborníka:

Vždy po operaci následuje lehká zánětlivá nemikrobní reakce, proto se operační rána opakovaně kontrolue. Případná infekce operační rány se musí přísně střežit. Bolest více na zevní straně, trauma, úraz mohl být v tomto místě závažnější. Dosud klid hlezna, postupně počínající rehabilitace. Pokud máte sádru nebo ortézu, neuvedl jste, aplikuje se většinou při kontrole rány se snímací fixací pohybová léčba na rehabilitaci s postupným stimulačním kontaktním zatížením končetiny. Jinak dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: