Zlomenina kotníku

Dobrý den, 6.12.2010 jsem byla na operaci se zlomeninou vnějšího kotníku. Do dnes jej mám sešroubovaný. Noha již téměř nebolí. Potřebuji vědět, zda mohu hrát opatrně tenis, nebo zda je to zcela zakázané? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na klinickém nálezu, ten uvádíte, že je dobrý a potom na rtg snímku, který vzhledem k vašemu věku bude patrně uspokojivý. Přítomnost šroubu ve vnitřním kotníku hlezna není důvodem zákazu sportování a tedy i tenisu. Jistě bych začal s jistou opatrností. Tenis klade na hlezno vcelku značné zátěžové nároky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: