Zlomenina kotníku

Dobrý den, mám 3 týdny po operaci vnějšího kotníku,kde mám jeden šroub. Dnes mi pan doktor sundal dlahu,nic jiného mi nedal a poslal mě na rehabilitaci.RTG mi udělá až po 6 týdnech. Je tento postup běžný?Zdá se mi to krátce po operaci ani ortézu mi nedal,prý to má být v pohybu,ale nesmím šlapat na nohu. A ještě jeden dotaz,vyndání šroubu se dělá v celkové anestesii nebo by stačilo lokální umrtvení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Postup je vcelku běžný, patrně je postavení zcela správné, jak má být. Nicméně bych si opatřil elastik a hlezno bych stahoval a při odpočinku vždy končetinu na několik polštářů nahoru, aby se otok i mechanicky dobře odbourával. Končetinu bych zatěžoval asi 10%, aby se hojení stimulovalo Rehabilitace je správná. Nález je patrně velmi dobrý. Vytažení šroubu pokud je snadno dosažitelný může být v místní anestezii spojenou se sedativními léky. Většinou se ale provádí v celkové anestezii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: