Zlomenina kotníku

Dobrý den, před 10 týdny nu byla provedena OS trima.zlomeniny L.hlezna, takto zněla dg.:fract.trimal.I.sin Weber C-st.p. OS S82.80, chtěla bych se zeptat jak dlouho trvá léčení této zlomeniny, po 6 týdnech od operace jsem byla na rtg,bude mi ještě v průběhu léčení proveden další rtg, nyní jsem nohu začala částečně zatěžovat, chodím pořád o berlích, noha je více oteklá než bez zatěžování, dojde k odeznění otoku? mám za sebou 10 dní rehabilitace ale k žádnému zlepšení nedošlo, při cvičení mě v noze pořád něco píchá, je to normální. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Třífragmentová zlomenina patří v hleznu k těm závažnějším. Po operaci je většinou možno končetinu postupně zatěžovat po 6 ti týdnech stále více. Otok je doprovodem. Rehabilitace je na místě Uplně zhojena bude zlomenina až po odstranění kovového materiálu. Končetinu při odpočinku co nejvíce do zvýšené polohy, cvičit, dát si před slezením ráno s postele elastické obinadlo a hojně hleznem cvičit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Články: Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Jedním ze znaků závislosti...
Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Články: Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Čištění zubů či mytí rukou...
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
Dospívající a hepatitida typu C: hrozbou jsou nejen drogy a sex
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: