Zlomenina kotniku

  • Dotaz od: jindřiška
  • Publikováno: 31.5.2014
  • uLékaře.cz

Mam zlomeninu vnitrniho i vnejsiho kotniku. Byla me provedena otevrena repozice nitrokloubnich zlomenin dolniho konce berce a hlezna s osteosyntezou. Chtela bych se zeptat na briblizny prubeh lecby s dobou rekonvalescence. Uzivam asi pul roku prednison,muze to zhorsit prubeh hojeni? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Jindřiško,
užívání kortikosteroidů může mít na hojení vliv. Doporučila bych zvýšit příjem vápníku, ev. popřemýšlet nad doplňky stravy typu Caltrate Plus apod. Co se týká léčení zlomeniny, podle typu fraktury na některých pracovištích je poperačně přikládána sádrová fixace na 2-3 týdny, osteosyntetický - kovový materiál se ponechává průměrně 12 měsíců. Po 2 měsících byste již měla chodit. Po propuštění z nemocnice určitě okamžitě vyšetření rehabilitačním lékařem a rozcvičovat pod odborným vedením.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x