Zlomenina kotníku-bolest po 10 dnech

Dobrý den, je tomu 10 dní co jsem utrpěl šikmou zlomeninu vnějšíh kotníku Weber B/C s minimální dislokací. Doktorka, která mě přijímala říkala, že s operací je to hraniční případ a uvidí se za 5 dní na kontrole. Na kotrole řekl doktor, že na RTG se nic nezměnilo a nechal mi i původní sádru z prvního ošetření. Po návratu z této kontroly mi noha natekla (což před tím vůbec), otok splaskl, ale trpím bolestmi v místě úrazu i v okolní oblasti. Zajímá mě, zda je normální, že zlomenina začala bolet po 5 dnech od vzniku a kdy mám šanci, že skončí? Kvůli bolest spím v noci 2 hodiny a pomalu to narušuje spíše můj psychický stav, než ten fyzický:) (RTG v příloze) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Postup je podle mne správný, ošetřil jsem takto opravdu mnoho zlomenin. Je ale možné, že sádra tlačí, buď je příliš těsná nebo naopak již volná a bylo by na místě přesádrování. Zajděte na kontrolu a patrně přesádrování. Zlomenina a i vy oba byste měli být v pohodě. Hojně cvičit volné klouby i svaly v sádře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: