Zlomenina kotníku, weber b, dislokace 5 mm

Dobrý den, dne 5.7. 2011 po pádu po podvrtnutí nohy-výše uvedená zlomenina,ve FN při lok. umrtvení "srovnání kosti" bez operace, 3 týdny nechod. sádra, dále po kontrolním RTG-dobré postavení kosti -výměna za nechodící "velkou"ortézu. Prosím o sdělení, kdy by byl dle Vašeho názoru možný v případě standartního hojení odlet na týdenní pobytovou dovolenou u moře. Děkuji za pochopení a přeji pohodové dny.

Odpověď odborníka:

Termín možného většího zatížení hlezna při takovém úrazu je obvykle 6 týdnů. Záleží ale na nálezu jak při vyšetření tak i na rtg nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: