Zlomenina krčku

Dobrý den mám dotaz ohledně táty 70 let.Zlomil si krček a byl operován v květnu .Náhradní kloub nemá má 2 šrouby .Muselo se čekat na operaci jelikož byl na operaci v 69 letech ňs aortou a tak bere varfarin na ředění krve.Takže na operaci s krčkem šel až pátý den po hospitalizaci v nemocnici.Vše bylo ok brzy se rozhýbal a pak rehabilitace 3týdny.Po propuštění si stěžoval na bolest ve stehnu.Dr. z rengenu zjistil,že má dobře srostlý kloub.Bolest trvá a dr. řekl ,že když nebude lepší,tak bude muset podstoupit operaci na umělý kloub.Chodit moc nechce protože ho to bol Í a musí brát prášky na nervy,protože to snáší špatně.Chci se zeptat jestli se dá zlepšit jeho stav ?Bolest má a ani nemůže spát a prášky na bolest bere jen ibalgin na noc aby mohl spát.Dá se rehabilitovat aby se zlepšila bolest a hybnost?Co by jste poradil?Nevím si s ním rady a ráda bych mu pomohla a nechci aby to vzdával.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se zlomenina dobře zhojila a lékař mluví o možnosti operace nového kloubu došlo zřejmě k rychlému rozvoji arthrosy na základě nekrosy hlavice. Pokud je tomu tak, pak jediným řešením je umělý kloub a rehabilitace nemá smysl, loky jen utlumí bolest ale pacienta nevyléčí.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: