Zlomenina krčku

dobrý den, můj děda 80 let, si navodil zlomeninu krčku v důsledku pádu. V současné době je hospitalizován, ale zatím se s ním nic neděje. bere léky na srážlivost krve a spustu jiných léků. dále má nemocné srdce s tím, že měl jít na operaci, ale jakékoli uspávání lékaři odmítají, že je to nebezpečné. chci se zeptat, jestli je nějaká jiná alternativa, jak se bude zlomenina řešit, zda to jde operovat při lokálním umrtvení, nebo jaký je další postup. prosím moc o vaši radu, dále mi prosím napiště, jaké šance jsou na uzdravení, atd. děkuji moc za vás čas, s pozdravem novotná

Odpověď odborníka:

Záleží na typu zlomeniny krčku kosti stehenní a na doprovodných chorobách, které pacient má. Operace je dnes velmi na místě, protože stav vyřeší a umožní pacientovi pohyb. I když není žádnou maličkostí , je rychlá a šetrná a osvědčená. Takže co nejvíce tuto alternativu podporovat. Znecitnění může být i do oblasti pateře, t.zv. epidurální anestezie, ale i celková anestezie při dnešní vyspělé anesteziologii je možná. Zlomenina krčku kosti stehenní je ale vážnou záležitostí , nikoliv jen sama o sobě, ale právě možnými komplikacemi, které po této zlomenině přicházejí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: