Zlomenina l. hlezna

Dobrý den, chtěl bych se informovat o délce léčby zlomeniny L. hlezna dvojitá linie při fr. Weber C s lehkým posunem perifer. fragmentu laterálně o šíři korticalis. Postavení kloubu je správné. Ke zlomenině došlo před měsícem, tj. 16.09.2011. Vzhledem k tomu, že si nemohu dovolit být přílišnou dobu na nemocenské z důvodu nedostatečného příjmu, prosím o tyto informace: 1. Kdy bych mohl eventuálně nastoupit do zaměstnání (pracuji jako CNC technik) s tím, že pracuji vestoje? 2. Co značí vyjmutí SS šroubu a o jaký opětovný zásah se jedná? 3. Jak se vyhnout svalovým křečím v lýtku operované nohy, které mám často v noci a po probuzení? Velice Vám děkuji za odpověď! s pozdravem Daniel Přibil

Odpověď odborníka:

Záleží na charakteru zaměstnání, sedavé zaměstnání je možné již po 6 ti týdnech, zátěžové asi po 2,5 ař 3 měsíce, záleží na typu zlomeniny, stavu fragmentů na rtg , otoku a hybnosti hlezna. Podrobněji operatér nebo rehabilitace, kam byste měl docházet. Věttšínou příčný nebo lehce šikmý šroub - vyjmutí je malý zásah, je ho možné provést jen v basální anestezii. Zabránit křečím v lýtku, především vyšetřit, zda se nejedná o komplikaci, třeba zánět žil, to vyšetřit. Ale jinak správné polohování změny poloh a medikace, kterou vám lékař předepíše Doma hojně mléčných výrpbků a v lékarně si opatřit šumivé magnesium.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x