Zlomenina med kotníku bez dislokace

Dobrý den, dne 2.7 jsem při fotbale špatně došlápl, týž den jsem byl ošetřený na chirurgické ambulaci v Novém Jičíně. Ukázalo se, že mám zlomeninu med kotníku bez dislokace, oblast med maleolu negat. Poznámka: Kůže klidná, bez zarudnutí, izotermická, bez otoků, bez hematomu, palp. bolestivost. melleolu, lýtko měkké, prohmatné, NCP v normě. Jsem aktivní sportovec od 5 roků hraju fotbal je mi 18 let, 65kg a 180cm. Jednou jsem měl podvrtnutý kotník téže strany. Chtěl bych se zeptat na kolik týdnu ještě budu mít tu sádru a kdy budu moct začít v plné zátěži. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na typu zlomeniny , průběhu lomné linie. Pokud je zlomenina bez dislokace a bude léčena konservativně je vhodná sádra s přesádrováním na dobu 6 ti týdnů. Poté dočasná polotuhá ortéza a rehabilitace, pohybová léčba a fyzikální terapie. Sportovní činnost po 3 měsících po úraze, fotbal jako nejnáročnější sport pro dolní končetinu plně po půl roce, někdy dle stavu zlomeniny i déle.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: