Zlomenina nártní kosti

Dobrý den, zlomila jsem si nártní kost (ta za malíčkem u levé nohy). Dostala jsem ortézu a berle, doporučení bez došlapu. Noha mi ani moc nebolí, chodím i do práce, řídím auto - bez ortézy. Totiž ortézu mám spíš pro fixaci kotníku - v oblasti kotníku je zpevněná, ale chodidlo už ne. A v místě, kde na chodidle končí mám právě to nejbolestivější místo. Většinu dne a noc ortézu na noze mám, ale myslím si, že bez velkého účinku. Na kontrolu jdu za 3 týdny. Chtěla bych vědět, jestli by nebylo vhodnější si chodidlo přavazovat, třeba obinadlem. děkuji IČ

Odpověď odborníka:

Jistě ano, ale rozhodující je, aby místo zlomeniny a pokud možno kloub nad a pod zlomeninou byl znehybněn, nyní je velká moda ortéz a někdy i lékaři se snaží vyhovět pacientům, kteří takový postup žádají, ale fixace sádrou zatím nebyla překonána. Rozhodně bych , ale nečekal na uplynutí 3 týdnů a pokud je zlomenina volná, zašel bych co nejdříve na kontrolu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: