Zlomenina nártu

Dobrý den prodělala jsem zlomeninu nártu bez posunu. 7 týdnů jsem měla sádru bez došlapu a po této dobe mne ji sundali,poslali bez ní, či nějaké ortézy domů, prý na to nemám ještě měsíc šlapat. A za měsíc mám přijít na kontrolu. Nemám nohu zatěźovat..... Noha mně začala asi po 3 dnech natíkat,hlavně kotník a prsty.Je to normálni?Myslím ted zpusob léčby-neměli mně napsat pomalu nějaké rehabilitace? a také je tem otok běžný,za jak dlouho zmizi,či čím mám jeho zmizení urychlit? Nart mam zlomeny v 5 a 6.metatarzu -nevim jak přesně se ty kosti jmenuji. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Zlomeniny 5. metatarsu se hojí obvykle pomalu. Záleží na rtg snímku při kontrole. Pokud je otok doporučuji končetinu do zvýšené polohy, při vertikalisaci elastické obinadlo, zátěž podle doporučení lékaře. Rehabilitace, pohybová léčba a fyzikální terapie je jistě vhodná. Vyžádejte si ji u svého nebo odborného lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: