Zlomenina nebo naraženina

Dobrý den. Dnes ráno jsem se bouchla do malíčku u nohy.Malíček mi do asi do 5 hodin natekl a mírně zfialověl.S malíčkem pohnu pouze o malý kousek a přes bolet.Máma pořád říká že je to jen naražené,a že tedy na rengrn nebo k lékaři chodit nemusíme...Je to pravda?Případně jak mám mámě vysvětlit že by bylo dobré zajít na rengen,jen pro jistotu?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Gabrielo, jestli se potíže rychle zmírní (fialová modřina sama o sobě nevadí), k lékaři nemusíš. Pokud Tě bude prst nadále dost bolet nebo hodně oteče, bude vyšetření nutné. Teď v zimě by se Ti mohlo i špatně chodit, musíš nosit uzavřené boty a ty by do bolavého malíčku tlačily. Není ale možné zajít rovnou na rentgen, nejprve je třeba jít k praktickému lékaři, nebo k chirurgovi. Když to shrnu - pokud bude silnější bolest nebo větší otok přetrvávat i zítra, pak mámu přemluv a zajděte k praktickému lékaři. Držím palce.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: