Zlomenina obratle a stydke kosti

Dobrý den, před 10 dny jsem si na kole zlomila obratel L4 a nalomila pravé raménko stydke kosti. CT vyšetření - s prominnci dorzálního fragmentu vel. 4mm do PK/mor.PK šíře 16,7mm/. Lékař doporučil korzet, ležení 4 týdny, sezení minimálně, chůze jen na jídlo apod. Opravdu to musím až takto dodržovat? Chtěla bych se ještě zeptat, kdy je možná rehabilitace, nějaké cvičení? Chtěla bych se co nejdříve vrátit ke sportu. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Opravdu je na místě se řídit rady lékaře, který se řídí nálezem klinickým, ale i nálezem na rtg a zvláště speciálním vyšetřením CT. Konsultace s rehabilitací je na místě, cvičení nejdříve vleže, posílení zádového a břišního svalstva.Cvičení volných kloubů, především kořenových kloubů horních a dolních končetin. Postupně po skončení klidové fáze se cvičení bude rozšiřovat.Dále dle ordinace rehabilitačního nálezu. S touto vyhlídkou se obraťte na vašeho chirurga nebo ortopeda k doporučení rehabilitační péče..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: