Zlomenina patní kosti

Dobrý den, na začátku července jsem si při neopatrnem pádu ze dvou metrů privodila zlomeninu paty typu kachniho zobaku. Jiz jsem měsíc po osteosynteze, která byla řešena Lcp dlahou s cca 7 šrouby. V současné době jsem bez naslapu končetiny, s doporučenou samostatnou rehabilitaci hlezna a kolene. Na odbornou rehabilitaci pod vedením odborníka zatím ještě čekám. Nyní klidový režim a chůze o berlich, otoky již nepatrne, jizva zhojena. Ráda bych se zeptala, zda se u tohoto typu osteosyntezy dá očekávat velké omezení hybnosti (chůzi zatím vyzkoušenou nemám, Rtg snímek po operaci prikladam), ale zdá se mi, že dlaha bude pohybu značně překážet a dále mě zajímá, zda se dá osteosynteticky materiál po úplném zhojeni zlomeniny zase vyndat a zda se to v tomto případě doporučuje? Děkuji za odpověď. Přeji hezký den, Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, K omezení hybnosti by dojít u tohoto typu zlomeniny nemělo, dlaha by neměla překážet v pohybu. Osteosyntetický materiál se v tomto případě odstranuje jen výjimečně , pokud dělá potíže .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: