Zlomenina předloktí

Dne 9.8.2015 jsem byla po necelých dvou dnech vyšetřena v Chorvatsku, kde jsme byli na dovolené.Při vstupu do moře mi uklouzla noha na kameni a praštila jsem se do leve ruky a ještě jsem si ji stačila přisednout. Hned po pádu mě dost bolela, špatně a hlavně bolestí jsem s ní moc nemohla hýbat. Jelikož k doktorovi to bylo daleko,užila jsem ibalgin. Na druhý den večer, jsme jeli do nemocnice ve Splitu, protože mi ruka natekla,bolela a byla na dotek teplá. Vyšetřili mě,dali mi sádru a diagnostikovali fractura radii in zona typica I. sin. stím,že si mám po týdnu zajít k nám na kontrolu. Tak jsem taky učinila. Ale k lékaři,ke kterému chodím,měl dovolenou, tak jsem navštívila doktora,který měl zástup. Pan doktor u kterého jsem byla, nemá moc dobré preference a řekl mi,že s tou rukou nic nemám. Rtg snímky,které jsem mu ukázala, co mi dělali ve Splitu,tak prý na nich nic nevidí. Prostě i když to neřekl,jelikož nekomunikoval, vyznělo to tak,že mi dali sádru jen tak.Tímto bych chtěla poprosit o Váš názor. Zasílám rtg snímky.Děkuji za odpověď.Alena.

Odpověď odborníka:

Snímky jsou velmi špatně čitelné, jedná se jen o předozadní snímek, chybí boční nebo šikmý snímek Nicméně se zdá, že by mohla být patrná jemná linie v dolní části vřetenní kosti, jen jemná linie lomu, infrakce, tedy neúplná zlomenina bez posunu. Je na místě provést kontrolní snímek zápěstí ve zmíněných rovinách a srovnat s potížemi a klinickým nálezem na zápěstí a vše posoudit a stanovit diagnozu a léčbu, pokud bude třeba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: