Zlomenina prstu

Dobry den pred 4 tydny jsem si zlomila malicek na leve ruce.podelna viceulomkova fraktura diafyzi prox.článku V.prstu.bez dislokace úlomků.byl i poskozen kloub blíže k dlani.dostala jsem sádru. Kdy me prst stale otekal a az poslední 4.tyden se me ruka zdala konecne lepsi.dnes me sadru sundali aby mohli zrentgenovat.avšak kost ktera byla asi na 8 casti nejevi zadne znamky hojení. Kdyz jsem byla bez sadry tak me prst zacal okamzite bolet.nemohla jsem jej ani umýt. Pan doktor me chtel znovu vratit starou sádru (Nebyla celkova) ale mezitim uz skoncila v kontejneru tak uvazoval o sadre nove nebo o orteze.nakonec zvolil ortezu na 14 dní. Jenze pasky suchych zipu me velmi tlaci do prstů. Jsou velmi ostre a pokud ma byt prst v klidu tak bych je musela vice utahnout coz nejde.tlaci zrovna na bolavou kost a kloub.v sadre jsem mela prsty lehce pokrcene a ted me je uplne narovnaly. Nedalo se to vydrzet tak jsem si kovovy pasek ohnula ale vlastne ani nevim jak mohu . Ruka se me vubec nezda zpevnena a prst boli a to uz konecne nebolel.ted jsem si jej ovazala obinadlem a na to dala az ortezu a je to lepsi kvuli tomu tlaceni pasku.samozrejmne za pomoci manzela. Prosim o radu zda je lecba v poradku a co mohu udelat pro to aby se prst rychleji uzdravil.Na chirurgii se obavam jit drive nebot i dnes me bylo receno ze zlomenina boli a co jsem cekala....takze az za 14 dni.Mam neschopenku opravdu se snažím mit ruku v klidu. DEKUJI

Odpověď odborníka:

Pokud jsou problémy z ortézou potom je opravdu vhodná lehká přiléhající sádrová dlaha na prst na další 2 týdny. Je předpoklad, že vazivový svalek se tvoří, pokud není dostatečná mmineralizace v oblasti svalu, potom jsou lomné linie ještě na rtg patrné. Po oněch 2-3 týdnech bude stav nepochybně lepší. Zajděte si pro nevyhovujíví ortézu na chirurgii ke znovupřiložení sádrové dlahy. Poté pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pravidelné říhání Chtěla bych se zeptat, už cca 10 let trpím něčím neobvyklým...
  • Mandlové čepy Potřebovala bych poradit co to může být, přítel se mi přiznal že...
  • Diskopatie páteře Moc prosím o radu, jak se zbavit bolestí krční páteře,popř...
  • Zrychlený tep, slabý puls Ráda bych se zeptala na jeden problém, který mě už...
  • Hpv vir u muže Před 8 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku.HSIL III...
  • Svrab Asi týden jsem měla na kůži svědivé pupínky, na kožím mi paní doktorka...
 
Naposledy čtené: