Zlomenina ruky

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Netýká se to mě, ale mojí babičky, které je 79let a trpí Alzheimerovou chorobou. Babička si pádem z postele zlomila ruku-předloktí. Odvezli ji do nemocnice a zlomeninu nejak srovnali, po kontrole, která byla za týden zjistili, že to srovnali špatně, takže to rovnali znovu. Bohužel ani na druhý pokus se to panu doktorovi nepovedlo. A ruka už je tak "narovnana", že připadá v úvahu operace nebo omezená pohyblivost ruky. O jak moc omezenou pohyblivost ruky by se jednalo nám nejsou schopny říct. A my se teď máme rozhodnout, která z variant je "lepší". Protože nejsem lékař neumím si představit jak moc je narkóza v tomto věku a při Alzheimerově nemoci nebezpečná a s tou omezenou pohyblivostí, to je mi jasné, že mi to nemůžete říct, když jste neviděl RTG. Každopádně moc děkuji za Vaši odpověď, budu Vám moc vděčna. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Opravdu zálěží na rtg snímku, ale na druhé straně neléčíme rtg snímek ale zlomeninu. Nevíme v které části předloktí zlomenina je. Čím více je zlomenina předloktí směrem k ručnímu kloubu a ruce tím spíše se operovat nemusí. I v minulostui se zlomeniny zhojily bez operace. Pokud váháte a lékaři vám dávají na výber postupu, tedy asi neoperovat. Ale opravdu nejlépe odpoví lékař, který vidí pacienta i snímek.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: