Zlomenina stehenni kosti

Dobry den JSem po operaci stehenni kosti.byl mi zaveden nitrodřeňový hřeb a nohu muzu plne zatezovat do bolesti.chci se zeptat za jak dlouho budu schopen normalni chuze bez berli.(12dni po operaci)stoho 2ddny jsem uz zousel chodit)a chci se eptat za jak dlouho mi asi kost sroste k sobe mam mezeru mezi konci kosti asi2cm dekuji martin(mam 15let)

Odpověď odborníka:

Popisuhete zlomeninua její tvar poněkud nepřesně. Nutrodřeňový hřeb bývá dnes zajišťovaná nahoře a dole, k poloze zlomeniny šrouby. Záleží na álezu při operaci a tvaru zlomeniny mnohočetnosti úlomků a dalších faktorech. Zlomenina bude natrvalo zhojená a schopná plné zátěže až bude hřeb odstraněn. Do té doby bude potřeba jisté opatrnosti. O berlích je třeba podle mne aniž bych viděl snímek berle nejméně 3 měsíce, zvláště do té doby než budou odstraněny zajišťovací šrouby, což je po 2 měsících. Postupně zatěžovat ale s odlehčením bude asi možné po 3 týdnech. Ale pozor, operatér vám může sdělit jiná doporučení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: