Zlomenina styloideus ulnae

Zlomeni styloideus ulnae Dobrý den, Téměř před třemi týdny jsem měl pád přes řidítka na kole s dopadem na především levé zápěstí. Po rtg byla zjištěna zlomenina styloideus ulnae s terapií sádrové dlahy na 3 týdny. Následně týden po úrazu jsem šel na převaz odřeniny na dlani, kdy mi po sundání SD dělali kontrolní rtg, ze kterého byl závěr takový, že se patrně jedná o starou zlomeninu, která se nyní pouze nějak traumatizovala (obrázek kontrolního rtg přikládám). Mám v podstatě 2 otázky - jedná se dle rtg snímku opravdu o starou zlomeninu? Jaká je zhruba doba, než se bude dát ruka v zápěstí plně zatěžovat? Aktuálně mi přijde, že se stav moc za poslední týden nelepší. Po sundání SD pouze zmizely modřiny, zápěstí je stále mírně oteklé, hybnost je podle mě cca 80% s tím, že v krajních polohách nebo při mírné zátěži (běžná manipulace s předměty) v zápěstí prudce a v dlani prudce bolí stejně tak, jako na omak. V oblasti dolní části zápěstí cítím mírnou horkost a ztuhlost. Nedoporučili byste mi případně nějakou mast nebo gel, který by urychlil proces hojení? Předem Vám děkuji za odpovědi a rady. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Rtg snímek opravdu ukazuje na starou záležitost a zbytek proc. styloides ulnae zde působí jako sesamská kůstka. Se současným úrazem nemusí mít nic společného. Po odeznění současných potíží stojí po novém vyšetření včetně CT za úvahu malým operačním zákrokem kůstku odstranit pokud bude činit potíže. Stav zhodnotí váš ortoped

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: