Zlomenina talusu - nutna artroskopia?

Dobry den, v 03/2013 som si poranil clenok, odvtedy stale pocitujem bolest v zadnej casti clenka. Bol som na MRI a bolo mi povedane ze ide o zlomeninu zadnej hrany talu. Prikladam fotku z MRI. Prosim Vas o radu, ci je nutna artroskopia? Dakujem velmi pekne.

Odpověď odborníka:

Bohužel se mi snímek nezobrazil,objevují se jen nesrozumitelné hieroglyfy po celé obrazovce, i když zkouším vše možné. Pokud je k řešení zlomeniny talu, což je téměř vždy zlomenina niktrokloubní nabídnuta artroskopie s ošetřením úlomků určitě bych soiuhlasil. Většinou se jedná o porušení kloubní plochy talu. Pokud by kloubní plocha byla porušena více než z l/4 a vznikne na kloubní ploše schodek, objevují se trvalé potíže a v budoucnu není vyloučen ani vznik artrozy hlezenného kloubu. Řešení musí být ale včasné Pokud časově již je vznik zlomeniny vzdálen, potom artroskopie umožní úpravu schodkovité nerovnosti, úpravu povrchu kloubní plochy talu , což se projeví do budoucna pozitivním výsledkem zpro stejné důvody jak uvedno výše. ASK je jemný výkon , který pro hlezno bude přínosem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: