Zlomenina v. metatarsu

Dobrý den, 3.3.2013 jsem si způsobila úraz, dostala jsem nechodící sádru. Po týdnu jsem opět navštívila lékaře a bylo mi oznámeno, že se to musí řešit operativně. Od pana doktora vím, že jsem tuto kost měla zlomenou na čtyři dílky, mám v kosti 7 šroubků a dlažku (omlouvám se za takové vyjádření, ale odborné názvy v diagnoze si nepamatuji). Od 25.5.2013 jsem bez sádry a již mohu nohu zatěžovat. Rehabilitace, i na můj dotaz, jsem nedostala. Ze začátku bylo pro mě těžké nožku rozhýbat, byla oteklá a červenější zabarvení než ta zdravá. Zneklidňuje mě, že i po nějaké době stále natéká nárt i kotník a červená. Proto bych se Vás, pane doktore, ráda zeptala a poprosila, jestli je tento průběh normální, popř. co dělat. Moc děkuji a přeji hezký den Nikola

Odpověď odborníka:

Přetrvávající otok a bolestivost po operaci jsou častým jevem. Bylo by na místě zařazení do pohybové léčby na rehabilitaci Jistě cvičit i doma, končetinu nepřetěžovat. Co nejvíce do zvýšené polohy. Samozřejmě zálěží na stavu hojení zlomeniny, tvaru kosti a tvorně svalku. Podlrobněji sdělí váš chirurg Rehabilitaci vám může doporučit i váš praktický lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: