Zlomenina v nártu

Dobrý den, Po špatném došlapu v lese jsem si udělala něco s levou novou v vnější straně nártu se mi udělala boule, ale modřina byla pod kotníkem a u prstů. Po 14 dnech bolesti jsem zašla k doktoru a díky rtg zjistili, že je tam ulomený kus kosti (fr. baze V.MTT LDK ). Dostala jsem sádru, mám jí už přes týden. Opravdu se mi ted nehodí mít sádru. Nešlo by léčit tuto zlomeninu pomocí stahovacích obvazů a ortézy?? Popřípadě co by se vážného mohlo stát kdybych si sádru sundala a nepokračovala v léčbě? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě, že by šlo terapii bez sádry, ale vzniklo by nebezpečí, že se zlomenina nezhojí, vytvoří se bolestivý pakloub, potíže budou v prodloužení, mohou být trvalé a funkce svalu lýtka by se zhoršila Určitě bych to nedělal. Zlomenina potřebuje klid ke zhojení a dostatečnou dobu léčení i přes váš mladý věk.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x