Zlomenina vnějšího kotníku

Dobrý den, mám fc malleoli L. Při poslední kontrole lékař zjistil, že zřejmě dochází k rozšíření mediální štěrbiny kloubu. V případě, že nebudu chtít operaci - což nechci, pouze pokud to bude nezbytné, provedou přesádrování v CA. Chtěla bych se zeptat, co přináší za problémy toto rozšíření mediální štěrbiny kloubu do budoucna? A je nutný klid na lůžku nebo se nyní mohu doma pohybovat? Mám sádru. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V otázce není formulována celá diagnosa a doba vzniku úrazu, tedy doba od úrazu. Při lékařských kontrolách je vždy velmi pečlivě na hleznu při rtg vyšetření sledováno jak postavení zlomeniny kotníků, tak i t.zv. diastasa v hlezenném kloubu, tedy případné rozšíření vidličky. Pokud by rozšíření bylo větší, v časné době po úrazu se provede nové napravení a korigovaný sádrový obvaz nebo se přistoupí k operaci, která by měla být brzká. Toto lékaři velmi pečlivě sledují. Při neléčení většího rozšíření vidlice v hlezenném kloubu hrozí jistá viklavost a pozdější artroza hlezenného kloubu z dyskongruence kloubních ploch.. Vše ale záleží na konkretních podmínkách úrazu.Je dobře vždy uvážlivě důveřovat lékařově radě v léčbě.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: