Zlomenina vnějšího kotníku

Dobrý den, 3.12. jsem spadla z 1,5 m ana nohu a utrpěla jsem podvrtnutí kotníku se zlomeninou vnějšího kotníku. Dle RTG se jedná pouze o odlomení špičky fibuly (asi 2mm), Weber A.Palpační bolestivost, mírný otok lokalizovaný na vnější kotník, hlezno stabilní. Na pohotovosti mi dali sádrovou dlahu pod koleno. Za 5 dní jsem byla na kontrole na poliklinice, kde mi dlahu sundali a namotali plastovou sádru do půli lýtka, je poměrně volná.Mám prý hned došlapovat. Šlo by to, bolestivot není velká, ale obávám se, aby se vše dobře zhojilo. Jak dlouho bych, dle vašeho názoru, neměla došlapovat? Nejen kvůli zlomenině ale i kvůli přetrženým vazům? Děkuji, s pozdravem Monika Šimanová.

Odpověď odborníka:

Pokud se jednalo o sádru, tak došlaprovat se může hned po ztuhnutí sádry. U plastu jjde o to aby se pl. obvaz nezničil Tedy došlapovat asi po 10-14 dnech. Postupně ortéza nebo elastik a posléze rehabilitace. Zlomenina se brzy zhojí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: