Zlomenina vnitřní klínové kosti

Dobrý den, jsem po operaci kotníku, z RTG snímku mi však připadá, že při úrazu došlo zároveň ke zlomenině vnitřní klínové kosti. Mohl by mi, prosím, některý lékař potvrdit nebo vyvrátit mou domněnku? Ptám se proto, že jsem 2 měsíce po operaci a nárt mě bolí a stále otéká. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mám jen boční snímky před a po operaci, po operaci zlomeniny zevního kotníku a přední hrany dolní části holenní kosti. Na druhém zmiňovaném snímku se jeví sporně linie při bazi 4. záprstní kosti, metatarsus. K potvrzení nebo vyloučení je třeba mít i snímky v předozadní projekci, snímek na nárt, nohu, případně CT. Postavení fragmentů je dobré a pokud je stav již 2 měsíce po úraze byla by tato zlomenina již zhojena. Otok nohy bývá doprovodem takových poranění a operací, záleží na jeho stavu a ustupování. Určitě spolupráce s operatérem a rehabilitací, kde pohybová a fyzikální léčba Hojně polohování končetiny ve zvýšené poloze. Elastické obinadlo hned ráno při vstávání s postele. Pohyb a stimulační zatěžování končetiny již postupně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x