Zlomenina zánártní kosti

Dobrý 29.6 mi na Bulovce dali sádru(zlomenina zánártní kostí) dnes 9.8 jsem na poliklinice sádru mi sundali. Paní doktorka říkala že to není zahojené, když jsem se zeptal jak špatně jestli mi to dobře srostlo?Tak mi řekla tuto větu,no to je inteligence když to není zahojené tak to asi dobře nesrostlo.Tudíž mi dali znovu sádru a mám přijít 30.8 na kontrolu.Poprosil jsem jestli by mi nenapsala clexain na ředění krve.Řekla mi že ne že to musí obvodní doktor.I přesto že jsem říkal že mám obvodního lékaře až v kladně.Chci zeptat jestli je to normální že mi po 6 týdnech zlomenina nesrostla nebo jestli může jít o vážnější problém třeba špatné kosti atd.A dále se chci zeptat jestli mi ten recept předepsat měla nebo ne?A prosím ještě jeden dotaz při první návštěvě na Bulovce mi pan doktor řekl že mám jít na kontrolu za deset dní ke svému obvodnímu lékaři a nebo na polikliniku potřeboval jsem napsat neschopenku Když jsem řekl že mam lékaře až v Kladně odpověďel mi,tak to vám blahopřeji.Chci se zeptat jestli je tento postup v pořádku ?Protože paní na správě soc.zabezpečení mi říkala že nechápe proč mi nenapsali neschopenku hned na Bulovce když šlo o zlomeninu.Děkuji za odpověď Kryštof

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zlomenina zánartní kosti se může hojit až 8 týdnů viz paní Hejnová . Nemusí být výrazně posunuta ale hojení může trvat dlouho. Předpis Clexanu je na uvážení lékaře a lékař nese všechna rizika v případě vzniku trombosy. Neschopenku může vystavit každý lékař, záleží na zvyku pracoviště a dobré vůli lékaře. Pokud nejste spokojen s prací lékaře, obraťte se na vedení kliniky či nemocnice a tam Vám na Vaše dotazy jistě odpoví či zjednají nápravu.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: