Zlomenina zanártní kosti - base metatarsu v

Dobrý den, při běhu mi z ničeho nic "luplo" v pravé noze, při šlápnutí na vnější část chodidla (od středního polštářku po polštářek u malíčku) mě to bolelo+na boku byla boule, po 3.týdnech jsem šel do nemocnice, kde mi řekli, že je to zlomené. "rtg. hojivé změny při fraktuře base metatarsu V, distrakce lomné linie není patrná". Dostal jsem sádru s nášlapem + berle na 2 týdny. Po kontrole mám další sádru na týden a 29.6. jdu na operaci. Viděl jsem rtg snímek, zkusím ho popsat jako laik, byla to krajní kost, která je zakončena takovým obloukem, který byl právě zlomený a špatně srůstal, protože na něj tlačí šlacha,což je důvod pro operaci. Myslíte, že budu mít nějaké trvalé následky díky této operaci, protože sportuju velice rád, tak bych o to nechtěl přijít, máte s tím nějaké zkušenosti a jaká je následná léčba po operaci a regenerace? Jinak operaci se asi nedá v tomto případě vyhnout? Na internetu jsem našel obrázek a tam vyznačil o co by se mělo jednat. Předem Vám děkuji za odpověďi.

Odpověď odborníka:

Tyto zlomeniny jsou relativně časté a může být i tento úrazový děj. Operace jsou vzácné, protože se tyto zlomeniny velmi dobře hojí konservativně, zvláště u mladých liodí.. Zkušenosti, ale ukazují, že by znehybnění a to řádným sádrovým obvazem mělo být nejméně na 6 týdnů s následnou rehabilitací. Následky těchto zlomenin ve většině případů nejsou popisovány. Existence pakloubu je vyjímečná většinou po nedokonalé imobilisaci, příliš brzo sejmutým sádrovým obvazem. Váš lékař vám na základě konkretního vašeho stgavu poradí..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x