Zlomenina zánártní kosti - užívání fragminu, vitamíny

Dobrý den, mám zlomeninu zánártní kosti (zavřená) v oblasti V. metatarsu, bez dislokace, pouze lehký otok. Pan doktor (z nem. Krč)mi předepsal každý den Fragmin injekce po dobu 5 týdnů, co budu mít sádru, na kontrolu po týdnu mě poslal do spádové polikliniky v Praze a odkázal, že další recept na injekce dostanu tam. Tam mi ale řekli, že nejsou kompetentní předepisovat tento lék, že musim jít do nemocnice nebo k obvodnímu lékaři. Už mě nebaví "lítat" po doktorech, je to pro mě namáhavé s berlemi, musim skutečně tetno lék užívat po celou dobu? Nestačí preventivně 10 injekcí na začátku? A chtěla bych se zeptat, jestli by mi nepomohl doplněk stravy (vápník, hořčík) při léčení zlomeniny. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem věku bych neočekával komplikace z trombózy (riziko zvyšuje antikoncepce, případně poruchy koagulace jako Laidenská mutace). Při běžné stravě si myslím, že zvýšený přísun vápníku hojení zlomeniny neurychlí.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: