Zlomenina zápěsti.

Dobrý večer,9.1.2016 jsem prodělala tříštivou zlomeninu zápěstí,operace s dvěma dráty, fixováno v sádře 6 týdnů.Před 14 dny mi byla sádra sejmuta a dráty vyndány,byla jsem odeslána na rehabilitace 3x týdně cviení+ přístroj na rozhýbání zápěstí.Jenže mám stále otoky,bolest kloubů - při sebemenší zátěži(cvičení) zčervenají až zfialoví,hybnost se moc nezlepšila.Beru jen Nimesil při bolestech a Calcichew D3,Wobenzym už cca 14 dní a Reparil.Co mám dělat aby otoky a bolest zmizeli?Co a jak se léčí případny Sudeckův syndrom,myslíte že se jedná o něj?Dle RTG mi doktor řekl že budu mít omezenou hybnost zápěstí vzad.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Sudeckův syndrom se diagnostikuje podle nálezu na poraněné končetině a na rtg snímku. Otok do něj sice patří, ale po asi komplikované zlomenině, kterou jste měla, může být určitě taky. Nezbývá Vám, než rehabilitovat a mít trpělivost. Zdravím, kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: