Zlomenina zápěstí

Syn má 3. týden zlomeninu zápěstí, ruku mu při lokálním umrtvení rovnali a fixovali sádrou. Po 14 dnech mu byla ruka přesádrována z důvodu otoku, trnutí a mravenčení třech prstu, včetně bodavé bolesti. Nic se však nezlepšilo a po 3 týdnech lékar konstatoval, že je byly zřejmě porušeny nervy při rovnání a že to chce čas i 3 měsíce. Mám však obavy abychom něco nezanedbali a nebylo pak pozdě. Pracuje jako svářeč a v pravé ruce drží celý den svářečku. Máme vyčkat jak se stav vyvine? Nebo jaký postup zvolit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, redakce se omlouvá za prodlevu v odpovědi. Pokud obtíže přetrvávají, je vhodné poradit se o dalším postupu s ortopedem a neurologem. obecně poradit nelze a konkrétně k léčbě také ne, záleží totiž na nálezu na ruce. Obecně: nervy se hojí měsíce (mírné poškození) až roky (úplné přerušení, ale pokud není porušena hybnost, tak k němus největší pravděpodobností nedošlo). A dále, v ČR existují dvě specializovaná pracoviště pro chirurgii ruky, ve Vysokém nad Jizerou a v Brně. Tam se můžete obrátit s prosbou o konzultaci/vyšetření/ošetření (s jistotu vím, že do Vysokého se dá poslat i mail, s Brnem nemám osobní zkušenosti).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x