Zlomenina zápěstí

Dobrý večer, dnes ráno jsem si zlomila na schodech zápěstí. Je mi 52 let a dočetla jsem se, že to může být začátek osteoporózy. Můžete mi poradit, jaké přípravky mám užívat, aby kosti dobře srostly?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zlomenina opravdu může být prvním příznakem osteoporozy. Jedná se však o zlomeninu při malém traumatu. Tedy zlomeninu, která by nevznila pokud by pacient neměl osteoporozu. Z Vašeho popisu úplně nevyplývá, jak velké trauma to bylo. pokud se opravdu jednalo o malé trauma bylo by vhodné vyšetřit kostní denzitu denzitometricky. K prevenci osteoporozy je nutný dostatek vápníku a vitaminu D. Tedy jíst hodně mléčných výrobků. Dále si můžete v lékarně koupit vápník a užívat 500mg za den, vhodné jsou kombinavané preparáty s vitaminem D. Další důležitou věcí je dostatek pohybu, při pohybu se kost přestavuje a to brání jejímu řídnutí.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: