Zlomenina zápěstí a možné problémy při hojení

Dobrý den, včera večer jsem spadl z kola a začalo mě bolet zápěstí. Myslel jsem, že je jen naražené, ale rentgen dnes potvrdil zlomeninu kosti v zápěstí - jenže na snímku prý nebylo možné rozeznat, kam fragment kosti patří (viditelný jen z boku, vychýlený nahoru... Dostal jsem sádru, prý na měsíc. Chci se zeptat, jestli je to takto v pořádku a jestli hrozí nějaké problémy při hojení. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, težko říct bez toho snímku.Může tam být drobný úlomek,který ničemu nevadí.Asi to není na operaci,když jste se o tom nebavili,. Pokud máte mít sádru na měsíc,tak to nebude žádná větší zlomenina,většinou je sádra na 5 týdnů minimálně. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: