Zlomenina záprstní kosti v

Dobrý den, pane doktore, podstoupil jsem operaci zlomené levé ruky, při niž mi byl do těla dráty. Jsem už 14 dní po operaci a ruku mám z hřbetní strany malinko ještě nateklou. Je to celkem bolestivé místo a navíc dráty mi zamezují rotaci v malíčku - cítím vibrace při chůzi apod. Myslíte, že tyhle bolesti resp. pocit vibrací vymizí? Za jak dlouho? Dráty se vyndavají už bez narkozy? Udělá se znovu otok po vyjmutí? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Pokud je postavení úlomků správné potíže by měly rychle odcházet. Jinak dle kontroly na chirurgii nebo ortopedii. Odstranění Kirschnerových drátů se může provést v místní anestezii, překoná se jen velmi krátkodobá bolestivost. Otok se již nevytvoří.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x