Zlomeniny kosti pažní

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych vás poprosit o váš názor, přítel byl před dvěma týdny na pohotovosti po pádu na kolečkových bruslích, tam mu rameno zrentgenovali a ukázali nám i snímek z rentgenu, ukázala se zlomenina velkého hrbolu kosti pažní. Po 14ti dnech měl přijít na kontrolu ale kvůli tomu že má svýho ošetřujicího chirurga už 20 let. Na kontrolu už šel k němu. Pan doktor ale na rentgenu žádnou zlomeninu nenašel a řekl, že není možný aby se zlomenina za 14 dní vyhojila a nezůstala po ní ani známka na skeletu. Rameno ho bolí pouze při zvedání ruky nahoru, ale bolest nezle určit jestli je od zlomeniny nebo pouze z naraženiny. Není nijak výrazná. Mohu se zeptat na váš názor jestli je možné že by se zlomenina opravdu za 14 vyhojila. Nebo je možné že v nemocnici pochybili a prohodili rentgenový snímek s jiným? Druhý rentgen byl přes ortézu, je možné že by to ovlivnilo snímek? Jsme z toho dosti v šoku. Moc děkuji za názor s pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

S odstupem času bez fixace proveďte kontrolní vyšetření. Pokud pacient bude bez bolestivosti, potom snímek ne jinak ještě kontrolní snímek Na místě je pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Stav se jistě upraví. Při prvním vyšetření se mohlo jednat jen o drobnou linii, která na druhém snímku v pozměněné projekci nemusela být patrná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: