Zlomený kotník

Dobrý den, maminka 66 let má pátý týden zlomený kotník, jako fixace je použita odlehčená sádra, chci se zeptat zda je normální studenější lýtko a prsty. Žádný výrazný otok není zřejmý, citlivost je také normální. Prsty i lýtko nejsou zarudlé ani fialové. Od začátku je užíván Warfarin, netrpí nadváhou ani dalším vážnějším onemocněním. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Studenější lýtko pod sádrou asi nezjistíme, ale chladné prsty je třeba zhodnotit. Mohou být od zevního chladu, ale nic nelze podceňovat. Sádra nesmí tlačit, což po 5 ti týdnech je málo pravděpodobné.Je třeba zajít na chirurgickou ambulanci, sádru na periferii dolní končetiny nastřihnout, uvolnit, zjistit zda je hmatný tep na hřbetu nohy a přesvědčit se, zda je vše v pořádku. Vyšetření bych provedl ihned. ještě dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: