Zlomený kotník

Dobrý den, mám zlomeninu kotníku, na operaci jsem nebyl. V 7 týdnu jsem byl na kontrole a zjistili že tam nejsou žádné známky hojení, teď už je to 10 týdnů a když jsem přišel na kontrolu, tak mi rovnou poslali na rehab. že mam začít chodit, žádný rentgen mi nedělali, že prý to nemusí být vidět a že už to mam srostlé. Chtěl bych se zeptat jestli je tento postup správný, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud je stav dobrý klinicky, při vyšetření a pokud nemocný potíže nemá a kontrolní snímek byl proveden již dříve potom opravdu nemusí být snímek prováděn znovu. Zásada je co nejméně ozařování, nikdy nikdo nestanovil, jaká dávka záření je neškodná. Bude záležet na tom, zda dále budete bez potíží. Vhodná rehabilitace by byla na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: