Zlomený kotník

Dobrý den, mohu po lékaři, který mi ošetřil zlomeninu vnějšího kotníku, chtít místo sádry ortézu? Mám totiž i jiný problém - prsty pravé nohy, kterou mám v sádře, napadla plíseň. Je vůbec možné u zlomeniny kotníku používat ortézu?

Odpověď odborníka:

Záleží, který kotník, o jakou zlomeninu se jedná. V zásadě žádat ortézu ano. Ortéza ale co se týče znehybnění nikdy sádru nemůže nahradit. Zajišťuje znehybnění úlomku daleko lépe. Tím dáva zlomenině ke zhojení klid, Po sádře je zhojení zlomeniny rychlejší a pevnější. Nebezpečí pakloubu je podstně menší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pytiriasis rosea Byla jsem na kožním s červenými skvrnkami a byla mi...
 
Naposledy čtené: