Zlomený kotník

Dobrý den - jsem 3 měsíce po zlomenině vnějšího kotníku (Weber B, dislokace 2,5 mm, konzervativní léčba), 8 týdnů sádra, nyní 3 týdny bez fixace. Hojí se dobře (včetně svalku atd.) - nicméně dle lékaře je ještě na RTG vidět místo zlomu (projasnění) a další 3 týdny smím chodit jen o berlích (50 % váhy). Chtěla bych znát důvod tohoto omezení - čemu by běžná chůze mohla bránit - co by mohla způsobit. (rehabilitaci začínám - zatím ale pouze magnety, ke kterým velkou důvěru nemám) Děkuji

Odpověď odborníka:

Magnetoterapie je vhodná, vhodná je i měkká ortéza při zátěži,při namhavější činnosti a chůzi, postupně doma snímaná a užívaná jen venku a rehabilitace pohybovou léčbou, stav se postupně bude jistě upravovat lomná linie zacházet. Příznakem zlepšování stavu bude postupně se zvyšující rozsah hybnosti hlezna, odcházení otoku a mizení bolesti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: