Zlomený kotník - 7.týden po úrazu

Dobrý den pane doktore, mam tyden po sundani sadry, a 7 tydnu po operaci s kovy - zlomenina hlezna (trimalleolaris). Nyni tyden absolvuji rehabilitace. Mam stale potize s otokem v oblasti nartu a kotniky a modrinami. Coz zpusobuje i potize ve cviceni /nohu mam zatim pokladat na 25%) Rads bych se zeptala, zdaje otok normalni a co mohu udelat pro jeho zmenseni (zatim leduji a pouzivam mast na snizeni otoku) Muj druhy dotaz je, za jak dlouho bych mohla, alespon priblizne, normalne chodit a ridit. Dekuji Vam

Odpověď odborníka:

Postupujete jistě správně. Krevní proud se zrychlí a tím i otok ustupuje zvýšenou polohou končetiny, četným pohbem kolena a hlezna Plně zhojená zlomenina je až po odstranění kovového materiálu, kdy se svobodně kost prostavuje. Chůze plně je v normálním průběhu po 3 měsících. Zatěžování a chůze s lehkou oporou po 6 ti týdnch. Jinak podle pokynů lékaře při kontrolách.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?
Články: Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?
První příznaky klíšťové...
Správná funkce štítné žlázy je v menopauze pro ženu zásadní!
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: