Zlomený kotník doplnění

Omlouvám se, že obtěžuji a navazuji již na dlouhou diskuzi - dotaz stále je stejný - vlastně jen na objasnění, proč mi lékař nedovoluje běžnou chůzi (dovolil jen 50% váhy) - čím bych mohla noze, když bych neuposlechla a opatrně chodila bez berlí, mohla ublížit?

Odpověď odborníka:

Po 5 ti týdnech od vzniku zlomeniny zevního kotníku by nemělo dojít k žádnému poškození zlomeniny zevního kotníku i když je ještě lomná linuie patrná. Obvykle se s plnou zátěží začíná doma po bytě, berle venku ještě 10 dní, potom již plná zátěž kdekoliv. Stav by se měl rychle upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
z!omeny kotnik | Od: Vlastimil Fajkus | 21.6.2015 18:17
Dobrý den,
Jsem 9 týdnů po zlomenině vnějšího kotníku "spíše Weber
C"-léčeno konzervativně. Lomná linie stále ještě patrná,
ovšem bez bolesti. Po 6. týdnů jsem prudce doslapl, protože
mi ujela berle. Celý kloub mě od té doby pár dni bolel,
nicméně do současné doby mi v okolí vnějšího kloubů stále
něco nepříjemné přeskakuje a mírně to bolí. Na RTG nebylo
vidět žádné posunutí, ovsem zajimalo by mě, jestli jsem si
nemohl udělat například s vazy. Nevím, jak se toho mám
zbavit. Děkuji za odpověď.
reagovat
re:z!omeny kotnik | Od: uLékaře.cz | 22.6.2015 09:40
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: