Zlomený nos

Dobrý den, před měsícem jsem utrpěla zlomeninu nosu. Byl mi srovnán, zavedena tamponáda. Otok je již pryč, nos mě už nebolí, ale trápí mě tlaky. Při přechodu ze zimy do tepla, když vypiju hodně kávy nebo když předkloním hlavu. Zkouším už pomalu cvičit, ale ty tlaky z prokrvení dost cítím. Může mi to nějak ublížit? Kamarád byl na plastice nosu a říkal mi, že nosík \'sedá\' až půl roku a káva a sport se nesmí právě kvůli tlakům, že to může hnout nosem. Je to pravda? A za jakou dobu asi ty tlaky přestanou? Nedokážu si představit další měsíc bez sportu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nepopisujete přesně o jaké tlaky, kde a kdy se projevují. Zlomenina nosu se hojí velmi rychle, ale jistě záleží na jejím umístění, tvaru zlomeniny, případném posunu a vlivu zlomeniny na mezinosní přepážku. Nepochybně pokud je postavení nosních kůstek srovnané se stav bude upravovat, čas pracuje pro vás. Vhodné by bylo i vyšetření neurologické. Zcela pro jistotu by bylo na místě rtg snímek lbi a baze lební, pokud nebyl proveden. Podle všech vyšetření ještě další postup, pokud bude třeba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: